4+1/Kačerov - ČECHIE DUBEČ 10:0 (1:0, 4:0, 5:0)
Kluci si ostudu neudělali, na rozdíl od jiných
Dva dny poté, co se nám totálně nepovedla předehrávka na Čafce, jsme zavítali na půdu dosud neporaženého Kačerova. Po týdnu přemýšlení, jak se k tomuto zápasu postavit a koho nominovat, jsem se nakonec rozhodl pro to, co jsem řekl na startu sezony - šanci zahrát si dostanou každý víkend všichni. Navíc nás v neděli čekají v 7+1 vedoucí Horní Měcholupy a po tom, co předvedl Kačerov na podzim u nás, jsem nechtěl riskovat nějaké zbytečné zranění atp. Naštěstí se utkání nakonec odehrálo přímo na hřišti v klidu, na "lavičce" domácích to už bylo horší.
Zajeď, napadni, jdi do něj a podobné byly pokyny domácího kouče, který se místo na fotbal svých svěřenců soustředil hlavně na kritiku výkonu rozhodčího, který pískal velmi dobře a naštěstí se nesmyslným řvaním nenechal vůbec rozhodit. Musím říct, že jsem se i přes prohru dobře bavil a když jsem viděl výrazy některých domácích rodičů, docela jsem nechápal, proč své ratolesti nechávají v tomto klubu.
Soupeř byl zdatnější a vzhledem k věku i vyspělejší, s čímž se kluci (hlavně 2004) jen pozvolna srovnávají. Ale k jejich cti (a také ke cti všech ostatních, co šli na plac) musím konstatovat, že Dubečští bojovali jako lvi a domácím nedali nic zadarmo. Pár chybek bylo, ale tentokrát se je kluci snažili i napravit, což jsem ve čtvrtek na Čafce postrádal. Gól jsme sice nedali, ale několikrát jsme k němu byli hodně blízko - Vojta a Jurij trefili tyč a dalších několik slibných příležitostí skončilo těsně vedle nebo u gólmana. Netřeba smutnit, tahle prohra nemrzí a přebolí rychle. Kluky chválím hlavně za bojovnost a za to, že si vzali čtvrteční odfláknutý zápas k srdci a rychle si vzpomněli, že se musí snažit. Kluci díky, brzy zase vyhrajeme :-)
Sestava: Tadeáš - Oliver, Jirka, Čára, Vojta - Jurij/4, Sam, Martin, Ríša T/4
Branky: jsme nedali, ale dvě tyčky ano :-)
Penalty jsme prohráli 0:5: tentokrát (snad úplně poprvé) nedal nikdo
Head Coach ŠM